Tuoreen tutkimuksen tuloksia

Tuoreen tutkimuksen tuloksia

Research demonstrates effects of dietary intervention based on Alcat Test results on body composition and bio-markers of inflammation.

Lue aiheesta lisää tästä>

"Syön todella terveellisesti."

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu uutiskirjeessämme joulukuussa 2014. Koska aihe edelleen on hyvin ajankohtainen, niin julkaisemme sen täällä uudelleen.

"Syön todella terveellisesti."

Lause, jota kuulen jatkuvasti. Siitä huolimatta liian moni kärsii erilaisista, yleensä selittämättömistä oireista: ruoansulatusvaivoista, turvotuksesta, ylipainosta, nivel- ja lihaskivuista, ihottumasta, migreenistä jne. Lista on hyvin pitkä. Nykyään tiedämme ravinnosta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tiedämme, että monilla kasviksilla ja yrteillä on terveyttä edistäviä vaikutuksia, tiedämme myös että tarvitsemme monipuolisesti rasvoja oikeassa suhteessa. Tunnemme proteiinien ja hiilihydraattien vaikutukset kehoomme. Mediassa meitä myös valistetaan E -aineiden vaaroista ja vaarattomuuksista.

Iltapäivä- ja aikakauslehdissä julkaistaan lähes päivittäin erilaisia “terveellisiä” dieettejä, joita noudattamalla saa painon laskemaan tai nousemaan. Yksi dieetti antaa lisää vireyttä ja toinen ehkäisee milloin mitäkin sairautta tai tautia. Välillä karpataan ja välillä syödään veriryhmän mukaan. Juuri nyt hypetetään Paleo- ja gluteenitonta dieettiä.

Ellen itse olisi perehtynyt aiheeseen syvällisesti, päätyisin todennäköisesti yrittämään samaa kuin monet muutkin. Ryhtyisin kokeilemaan mikä minulle sopii ja mikä ei, ottaisin yhden vinkin sieltä ja toisen täältä. Tie olisi hyvin pitkä ja mutkainen eikä se välttämättä johtaisi toivottuihin tuloksiin.

Millainen sitten on oikeasti terveellinen ruokavalio? Yksiselitteistä vastausta kysymykseen ei ole, sillä totuuksia on useita. Yksi asia on lienee suhteellisen varma: terveellinen ruokavalio on yksilöllinen. Roomalainen runoilija ja filosofi Titus Lucretius Carus lausahti jo yli 2000 vuotta sitten: “Yhden ihmisen ruoka on toisen ihmisen myrkky”. Totta, vielä nykyäänkin.

Alcat yliherkkyystestin avulla on helppo selvittää mitkä ruoka-aineet, kemikaalit tai lisäaineet eivät todellakaan sovi juuri sinulle!

-Ralph